Čakáte hostí a neviete, čo im pripraviť na pochutenie? Alebo len hľadáte inšpiráciu, čo navariť na nedeľný obed v kruhu rodiny? Vyskúšajte niečo netradičné a upečte im domácu pizzu. Neviete ako na to? Nevadí, my vám poradíme.

Čo na to budete potrebovať?

Dnes má už takmer každý doma na záhrade či terase gril, ale koľko ľudí poznáte, čo má doma namiesto grilu pizza pec? Ak ste milovníkom pizze, chcete svojich hostí skutočne zaujať a zároveň získať dizajnový doplnok pre vašu záhradu alebo terasu, zabezpečte si pizza pec. Garantujeme vám, že zaujme každú vašu návštevu, bude sa krásne vynímať v priestore a vy si tak môžete upiecť pizzu podľa vašich predstáv kedykoľvek len budete chcieť, čím ulahodíte vašim gastronomickým chúťkam. Ak ju plánujete umiestniť v exteriéri, odporúčame siahnuť po pizza peci na drevo pre výnimočnú chuť a vôňu pizze. V ponuke sú ale aj plynové či elektrické pizza pece. Na www.pizzamarket.sk si môžete vybrať z množstva druhov a dizajnov pecí na pizzu. Pece pochádzajú priamo z Talianska, kde si dávajú záležať nielen na kvalite, ale aj dizajne. Preto bude vaša pec výnimočným doplnkom pre vašu terasu a pizza bude chutiť ako priamo z talianskej pizzérie.

Okrem kvalitnej pece určite oceníte aj kefy na čistenie, krájač na pizzu, prípadne drevené podnosy, na ktorých môžete krásne naservírovať čerstvo upečenú pizzu. Výborným pomocníkom pre vás určite bude aj lopata na pizzu, s ktorou jednoducho a bez hrozby popálenín vyberiete pizzu bezpečne z pece von. Okrem toho ju využijete aj na servírovanie jednotlivých narezaných dielikov.

Ako upiecť pizzu?

Ak už máme nachystané potrebné zariadenie a príslušenstvo, je čas na pečenie. Na cesto budeme potrebovať droždie, olej, vodu, hladkú múku a soľ. Špeciálne by sme si mali dať záležať na čerstvom droždí, nakoľko so starším nám nemusí nakysnúť cesto tak, ako by sme ho potrebovali. Po riadnom vykysnutí si cesto rozdelíme na jednotlivé bochníky, z ktorých vytvarujeme okrúhle tvary želanej hrúbky (ideálne čo najtenšie). Je len na vás, či ich vyvaľkáte alebo utlačíte s prstami. Ak chceme pizzu ozvláštniť, môžeme potrieť okraje taveným syrom a následne ich zahnúť dovnútra. Získame tak vláčne, syrové a chutné okraje. Tento krok však môžeme aj preskočiť a okraje potrieť cesnakom s olejom. Navrch môžeme dať paradajkový pretlak alebo smotanu a následne ďalšie suroviny podľa chuti. Ak máme pizzu pripravenú, je čas ju vložiť do poriadne rozohriatej pece. Pizzu vyberieme, až keď sú okraje zlatisté a po miernom vychladnutí nám ostáva už len pizzu porciovať a servírovať.

Inšpirovali sme vás na nedeľný obed? Veríme, že sa vám podarí upiecť si pizzu podľa vašich predstáv a prajeme dobrú chuť.