TS METRO Cash & Carry | 3.2.2016

Dalšia generácia mladých zvolenských kuchárov bodovala v súťaži

Už po štvrtý raz si svoje sily mohli zmerať študenti – stredoškoláci v súťaži METRO HoReCa päťboj , ktorá sa koná v rámci výstavy potravinárstva, gastronómie a cestovného ruchu Danubius Gastro.

Vitazna skola zo Zvolena a clenovia poroty METRO kucharsky patbojVíťazom 4. ročníka sa stala Stredná odborná škola obchodu a hotelových služieb zo Zvolena, čím obhájila víťazstvá z predchádzajúcich dvoch ročníkov a odniesla si hodnotné vecné ceny a poukaz na nákup zariadenia vo veľkoobchodnom stredisku METRO.

Kuchári a čašníci súťažili v rôznych disciplínach, ktoré im v praxi nesmú byť cudzie. Išlo o filetovanie pstruha, tranžírovanie kurčaťa, krájanie cibule, krájanie zemiakov na brunoise, krájanie póru na julienne, príprava espressa a capuccina, príprava – miešanie nealkoholického nápoja, príprava reštaurácie, obsluha a servis zákazníkov.

Zároveň bolo ich úlohou pripraviť , navariť dve hlavné jedlá a dezert pochádzajúci z regionálnej kuchyne.

Do finále 4. ročníka METRO HoReCa päťboja postúpili také školy ako napríklad Hotelová akadémia Prešov, Hotelová akadémia Žilina, Hotelová akadémia Holíč či SoŠ obchodu a hotelových služieb zo Zvolena či SoŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom. Ich výkony hodnotila odborná porota pod vedením šéfkuchára spoločnosti METRO Vojta Artza. Ten odkazuje: „Mladým kuchárskym talentom srdečne gratulujeme a držíme im palce, aby sa im podarilo úspešne naštartovať svoju kariéru na poli gastronómie.“

Fotogaléria