Zúčastniť sa na demonštrácie na podporu výstavby rýchlostnej cesty  v Rimavskej Sobote vyzerá na prvý pohľad fajn a rovnako aj deklarovaný záujem o riešenie kriminality na Horehroní.

Otázka znie, prečo to župan robí ? Je to úprimný záujem problematiku riešiť, alebo len súčasť PR a ďalší krôčik za vysnívaným cieľom  –   vstup do parlamentu po voľbách v marci 2016. Odpoveď asi každý pozná.

Nemyslím si, že by práve Mariánovi Kotlebovi trhalo srdce, že cez Rimavskú Sobotu, kde vyjadrené jeho slovníkom, žije kopa cigánskych darmožráčov, nevedie rýchlostná cesta.

Rovnako si nemyslím, že si želá absolútny pokoj a žiadnu rómsku kriminalitu na území  banskobystrickej župy. Veď keby sa to stalo prišiel by o svoju základnú agendu pomocou ktorej sa   do  kresla  župana dostal.  Je  to  len  veľmi  presne  premyslené  a  zahrané  divadielko pre dôverčivých voličov, ktorí nerozmýšľajú v súvislostiach a stačí im prvoplánová  „téma “.

Keď už spomínam Horehronie  možno  by  bolo  fajn, keby  pán  župan  išiel  tam žijúcim ľuďom, ktorých predkovia padli v povstaní vysvetliť prečo vyvesil na budove úradu BBSK čiernu vlajku v deň výročia SNP.

Nevadí mi to, že Marián Kotleba po nástupe do funkcie neplnil svoj program, lebo vyriešiť nezamestnanosť, cigánsku kriminalitu atď.  bolo od začiatku nereálne a bola to len predvolebná rétorika.

Mne skôr vadí, že BBSK prišiel jeho pričinením o niekoľko miliónov eur. Vadí mi to, že keď príde  na  jeho  miesto  po  ďalších  voľbách  aj ten  najšikovnejší  župan  má  smolu.   Z   dôvodu nelegálneho zamestnávania županových kumpánov má župa obmedzený prístup k eurofondom.

Vadí   mi,  že   župan  z   pozície  sily   stopol  finančné  príspevky  divadlu  Štúdio  tanca a  Bábkovému  divadlu  na  rázcestí,  ktoré    získali   svojou  šikovnosťou   po  splnení grantových podmienok.   Ale  chápem,   že   nechce,   aby  bábkové  divadlo  hralo  deťom  predstavenia o nebezpečenstve extrémizmu. Ani Stalin by predsa nechcel, aby sa prezentovali udalosti Katyne.

Súhlasím s výzvou, aby sa konalo referendum o odvolaní banskobystrického župana,  aby voliči dali  najavo,  že  si  ho na  tomto poste  neprajú, alebo mu naopak potvrdili mandát. A aby toto referendum bolo úspešné, ideálne by  bolo spojiť s parlamentnými voľbami.  Veď povedzme si úprimne, že len kvôli samotnému Kotlebovi by ľudia k urnám neprišli.

A skúsme to referendum skôr, než sa župa žumpou stane.

Autor blogu:

Jozef Bakša

Aktivista, policajt. Poslanec mestského zastupiteľstva v Sliači. Blog o tom čom som si všimol.